KİTAPLARIMIZ #2
ALLAH' IN İSİMLERİ İLE DUA
Yaratıcımız, sahibimiz ve imtihanımızın kural koyucusu olan Allâhu Teâlâ, Alak sûresi 1. âyetinde O’nu tanımayı ve Furkan sûresi 77. âyetinde de O’na dua etmeyi emir buyurmuştur. Bunları yapmayanların katında bir değerinin olmayacağını açıklamıştır. Öyle ise Allâh’ın değer verdiği bir kul olmak isteyen kişi, Allâh’ı tanımalı ve O’na dua etmelidir.
AYET VE HADİSLER IŞIĞINDA EVLİLİK EĞİTİMİ
İnsan, dünyaya Allâh u Teâlâ’nın rızasını kazanarak tekrar cennete girmeye hak kazanmak için gönderilmiştir.Cennete ise sadece, Allâh u Teâlâ’ya göre hayatını şekillendiren ve her amelini O’nun rızasını kazanmak için yapanlar girecektir. (Nisa sûresi 57)Evlilik te cenneti kazanma adına çok önemli amellerdendir. Evliliğini Allâh u Teâlâ’nın emirlerine göre şekillendiren, Allâh u Teâlâ nazarında kıymetli bir amel işlemiş olacaktır.
KUR’AN’A GÖRE VAZiFELERİMİZ
Allâhu Teâlâ, Kur’ân’daki tüm emirlerden mesul olduğumuzu beyan buyurmuştur. (Hicr 91-94) Bu kitap, iniş sırasındaki âyetlere göre Allâhu Teâlâ’nın emir buyurduğu ya da işaret ettiği vazifelerimizi toplu bir şekilde göstermek, böylece bunlara bakarak hangilerini yapıp yapmadığımızı tespit etmek ve yapamadıklarımızı yapmak için plan yapabilmek için hazırlandı. Allâhu Teâlâ, emir buyurduğu vazifeleri yapmaya cümlemizi muvaffak eylesin! Âmin!
KUR' AN-I KERİM IŞIĞINDA AHLAK EĞİTİMİ 1
Kur’ân-ı Kerîm, Allâh u Teâlâ’nın insanlara ve cinlere yaşam rehberi olması için gönderdiği, sadece Allâh’ın emir ve mesajlarını içeren, en son ve en kapsamlı ilâhi kitaptır. İncil ve Tevrat gibi diğer ilahi kitaplar, insanlar tarafından tahrif edildiği için geçerlilikleri Allâh tarafından kaldırılmıştır. Onlar yerine onların içindeki bilgileri ve Allâh’ın yeni emirlerini içeren Kur’ân-ı Kerîm gönderilmiştir.Bir şeyi yapan onu en iyi bilen olduğuna göre, bizi yaratan Rabbimiz de, bizi ve bize faydalı olacak şeyleri en iyi bilendir. Bunun için Allâh u Teâlâ’nın kelâmı olan Kur’ân-ı Kerîm, bizim için en faydalı şeyleri içeren bilgilerle doludur.
KUR'AN-I KERİM IŞIĞINDA AHLAK EĞİTİMİ 2
İnsan da (diğer varlıklardan farklı olarak kendisine verilen) akıl ve irade nimetinin gereği imtihan olmak için yaratılmıştır. Bu imtihanın nihai hedefi ise; yaratıcısı olan Allâh’ı bilmek, emirlerini öğrenmek ve bu emirlere uygun yaşayarak ebedi cennet hayatını kazanmaktır.İnsan, ruhlar âleminde verdiği sözün gereği olarak dünya imtihanına tabi tutulmuştur. Bu imtihanın gereği olarak da kendisine; erkeklik, kadınlık, annelik, babalık, zenginlik, fakirlik gibi roller verilmiştir. Rolünün gereklerini yerine getirmesi için de; kabiliyet, vücut, mal, güç, güzellik, zekâ gibi emanetler verilmiştir. Bu emanetleri rolünün gereği yerlerde ve işlerde kullanarak rolünün hakkını verenler imtihanı kazanıp ebedi cennet hayatı ile mükâfatlanacaktır. Rolünün hakkını vermeyenler ise imtihanı kaybedip cehennem ile cezalanacaktır.
KUR'AN-I KERİM IŞIĞINDA AHLAK EĞİTİMİ 3
Kur’ân, bu hakkı elde edebilmek için nelere dikkat edeceğimizi ve imtihanın kurallarını öğreten son kitaptır. Bundan dolayı mü’min ya da kâfir herkes Kur’ân’ı okumalıdır. İmtihanın kurallarını öğrenmelidir. Reddedecekse de bilerek reddetmelidir.Kur’ân, birçok yönden mucize bir kitaptır. Kelimeleri yönünden de mucizedir. Bazen Kur’ân’da ifade edilen bir kelime bir kitap yazacak kadar çok konuya işaret etmektedir. Bundan dolayı Allâh u Teâlâ “O Mü’minler ki Kur’ân’ın âyetleri üzerinde tefekkür ederler!” buyurarak insanların âyetler üzerinde tefekkür etmesini emretmiştir.